Home / SLOVENSKO / Ministerka Kolíková neodchádza zo Za ľudí ani z koalície, silnú podporu cíti aj od premiéra

Ministerka Kolíková neodchádza zo Za ľudí ani z koalície, silnú podporu cíti aj od premiéra

9.6.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka strany Za ľudí Mária Kolíková neodchádza zo strany ani z koalície.

Napísala to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že cíti zodpovednosť za stranu a za ľudí v nej, „pretože je tam množstvo kvalitných ľudí, ktorých si vážim a ktorí pre stranu aj pre ľudí urobili kopec dobrej roboty“.

Vnútrostranícka situácia v Za ľudí

Rovnako podľa svojich slov cíti zodpovednosť za štvorkoalíciu s početnou podporou a legitimitou v parlamente, ako ju na začiatku poskladali. Tvrdí, že vždy bojovala za zachovanie štvorkoalície.

Kolíková doplnila, že jej názor na vnútrostranícku situáciu je konzistentný. „Východisko vidím v zvolaní snemu, ktorý dá legitimitu či už novému, alebo súčasnému vedeniu strany. Toto môže pomôcť stabilite a jednote strany,“ podotkla.

Veľká reforma súdnej mapy

Uviedla, že si stojí za každým opatrením, pri ktorom bola v predošlých vládach. „Fungujúci právny štát, efektívna justícia. To boli a verím, že stále sú, priority našej strany aj tejto vlády,“ dodala a poukázala na veci, ktoré sa jej v tejto oblasti podarilo urobiť. Spomenula efektívnejšie zaisťovanie majetku, zriadenie Najvyššieho správneho súdu SR či reformu zloženia Súdnej rady SR.

„Teraz nás čaká veľká reforma súdnej mapy, ktorá je pripravená. Ak chcem presadiť takúto vážnu reformu justície, potrebujem silnú a jednoznačnú podporu z vlády a z parlamentu od koaličných partnerov,“ napísala ďalej na sociálnej sieti. Podľa svojich slov takúto silnú podporu cíti od premiéra a od koaličných partnerov. Tvrdí, že osobitne ju cíti od kľúčovej väčšiny poslancov strany Za ľudí.

Viac k témam: minister spravodlivosti SR, podpredseda strany Za ľudí
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerka Kolíková neodchádza zo Za ľudí ani z koalície, silnú podporu cíti aj od premiéra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *