Home / SVET / Francúzsky prezident Macron dostal počas oficiálnej návštevy facku, incident odsúdila aj Le Penová (video)

Francúzsky prezident Macron dostal počas oficiálnej návštevy facku, incident odsúdila aj Le Penová (video)

8.6.2021 (Webnoviny.sk) – Francúzsky prezident Emmanuel Macron dostal počas oficiálnej návštevy obce na juhovýchode Francúzska facku. Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého sa na sociálnych médiách objavilo video z incidentu.

Macron v ňom počas návštevy Tain-l’Hermitage pri meste Valence kráča k bariére, ktorá ho oddeľovala od prítomných ľudí, keď ho následne jeden muž udrie do tváre. Počuť možno pritom výkrik „Preč s Macronizmom“. Po incidente zatkli dvoch mužov, informovali francúzske médiá.

Incident okamžite skritizovali viacerí politici. Premiér Jean Castex krátko po ňom v Národnom zhromaždení povedal, že zatiaľ čo demokracia znamená diskusiu a legitímny nesúhlas, „v žiadnom prípade to nesmie znamenať násilie, slovnú agresiu a ešte menej fyzický útok“.

Krajne ľavicový líder Jean-Luc Mélenchon na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyjadril „solidaritu s prezidentom“ a aj krajne pravicová líderka Marine Le Penová sa vyjadrila, že „aj keď môže byť demokratická debata trpká, nikdy nesmie tolerovať násilie“.

Macron v súčasnosti absolvuje turné po Francúzsku. V čase incidentu bol po návšteve hotelovej školy v Tain-l’Hermitage. Podľa predstaviteľov by mal v utorkovej návšteve oblasti pokračovať.

Viac k témam: francúzsky prezident, incident
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsky prezident Macron dostal počas oficiálnej návštevy facku, incident odsúdila aj Le Penová (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *