Home / SLOVENSKO / Seniori nad 60 rokov majú obrovský záujem o očkovanie Sputnikom, Hlas vyzýva vládu na jeho povolenie (video)

Seniori nad 60 rokov majú obrovský záujem o očkovanie Sputnikom, Hlas vyzýva vládu na jeho povolenie (video)

8.6.2021 (Webnoviny.sk) – Vláde ani Ministerstvu zdravotníctva SR nebráni nič v tom, aby povolili očkovanie Sputnikom V seniorom nad 60 rokov. Na tlačovej besede to uviedol nezaradený poslanec NR SR Erik Tomáš (Hlas-SD).

Staré aj nové vydanie

Ruský dokument s pokynmi k užívaniu vakcíny, ktorý obdržalo ministerstvo zdravotníctva, má k dispozícii aj strana Hlas-SD. Ako tvrdí poslanec, v letáku je staré aj nové vydanie.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

V starom sa hovorí, že klinické štúdie boli urobené len na vekovej kategórii od 18 do 60 rokov, v novom vydaní týchto pokynov sa však už horná hranica 60 rokov neuvádza.

Záujem medzi seniormi

Ako Tomáš doplnil, z rokovaní s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov na Slovensku vyplynulo, že medzi seniormi je o ruskú vakcínu obrovský záujem. „Vláda už nemá čo váhať a keď je taký záujem na strane seniorov, má povoliť očkovanie aj seniorom nad 60 rokov,“ uzavrel.

Ako v reakcii uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová, rezort požiadal ruskú stranu o doloženie ďalších odborných podkladov. Následne po ich preštudovaní a odbornom posúdení bude ministerstvo informovať o záveroch. „Bezpečnosť pacienta je pre ministerstvo zdravotníctva prioritou, a preto sa rozhodujeme na základe dôkladných odborných podkladov,“ dodala Eliášová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, očkovanie proti koronavírusu, Sputnik V, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – Seniori nad 60 rokov majú obrovský záujem o očkovanie Sputnikom, Hlas vyzýva vládu na jeho povolenie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *