Home / SLOVENSKO / Najvyšší súd bude v pondelok rozhodovať o väzbe šéfa policajnej inšpekcie Szabóa

Najvyšší súd bude v pondelok rozhodovať o väzbe šéfa policajnej inšpekcie Szabóa

8.6.2021 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd SR bude o sťažnosti prokurátora voči nevzatiu do väzby riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Adriána Szabóa rozhodovať na verejnom zasadnutí v pondelok 14. júna. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v sobotu 5. júna v prípade Adriána Szabóa skonštatoval neexistenciu formálnych dôvodov väzby a ponechal ho na slobode. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu podal sťažnosť.

Riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa polícia zadržala vo štvrtok 3. júna v súvislosti s obvinením z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť.

Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne 20-tisíc eur. V danej veci sú celkovo obvinené tri osoby, okrem Adriána Szabóa aj bývalí policajti Bernard S.a Márián K.

Viac k témam: obvinenie, súdy, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd bude v pondelok rozhodovať o väzbe šéfa policajnej inšpekcie Szabóa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Matovič: Danko je dobrý obchodník a je presvedčený, že Slovensko nikdy nemalo lepšieho šéfa parlamentu, ako bol on sám (video)

Voľbu predsedu parlamentu plánuje koalícia odložiť až do času po eurovoľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *