Home / SVET / Ozbrojenci zaútočili na severe štátu Burkina Faso, zabili najmenej sto ľudí

Ozbrojenci zaútočili na severe štátu Burkina Faso, zabili najmenej sto ľudí

5.6.2021 (Webnoviny.sk) – Najmenej sto ľudí zabili ozbrojenci v dedine na severe afrického štátu Burkina Faso. Informovala o tom v sobotu vláda krajiny. K útoku, ktorý bol najvražednejší za niekoľko rokov, došlo v piatok večer v dedine Solhan v provincii Yagha, uviedol vo vyhlásení hovorca vlády Ousseni Tamboura, pričom zodpovednosť pripísal džihádistom.

Miestny trh a niekoľko domov v oblasti pri hraniciach s Nigerom pri útoku zhorelo, dodal hovorca. Prezident Roch Marc Christian Kabore označil útok za „barbarský“.

Násilnosti zo strany džihádistov v Burkine Faso sa v poslednom období zväčšujú. V apríli v priebehu týždňa v krajine zabili viac ako 50 ľudí, vrátane dvoch španielskych žurnalistov a írskeho ochrancu prírody. Svoje domovy v krajine opustilo viac ako milión ľudí.

Viac k témam: džihádisti, ozbrojený útok, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Ozbrojenci zaútočili na severe štátu Burkina Faso, zabili najmenej sto ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *