Home / SLOVENSKO / Vláda zavádza opatrenia hospodárskej mobilizácie aj pri zasielaní sms správ, zabezpečiť chce očkovanie a testovanie

Vláda zavádza opatrenia hospodárskej mobilizácie aj pri zasielaní sms správ, zabezpečiť chce očkovanie a testovanie

2.6.2021 (Webnoviny.sk) – Vláda bude môcť nariadiť vykonanie ďalšieho opatrenia hospodárskej mobilizácie poskytovateľom elektronických komunikačných sietí a elektronických komunikačných služieb.

Viac o téme: Koronavírus

Ministri totiž v stredu schválili novelu nariadenia vlády na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na zabezpečenie riešenia koronavírusu COVID-19.

Na základe nej tak kabinet nariaďuje na celom území Slovenska vykonanie opatrenia hospodárskej mobilizácie za účelom zabezpečenia zasielania sms správ najmä v súvislosti s očkovaním a testovaním osôb.

„Cieľom je zabezpečenie plynulého chodu nastaveného systému očkovania, testovania a vydávania príslušných certifikátov obyvateľstvu prostredníctvom relevantného subjektu alebo subjektov hospodárskej mobilizácie,“ uvádza sa v materiáli.

Viac k témam: COVID-19, elektronické služby, Koronavírus, očkovací certifikát, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, sms správy, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda zavádza opatrenia hospodárskej mobilizácie aj pri zasielaní sms správ, zabezpečiť chce očkovanie a testovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *