Home / SLOVENSKO / Bratislavčan zakladal požiare v smetných nádobách, hrozí mu trojročný trest odňatia slobody

Bratislavčan zakladal požiare v smetných nádobách, hrozí mu trojročný trest odňatia slobody

30.5.2021 (Webnoviny.sk) – Policajti objasnili prípady požiarov smetných nádob, ktoré sa od februára diali v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Polícia obvinila z pokračovacieho prečinu poškodzovania cudzej veci 34-ročného Eduarda K. z Bratislavy.

Ten podľa doterajších informácií od 5. februára do 27. mája založil sedem požiarov smetných nádob. Ako v tlačovej správe informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, požiare založil na viacerých kontajnerových stojiskách na Starohradskej, Tematínskej, Kutlíkovej a Bradáčovej ulici v Petržalke.

V prípade jedného z požiarov, ktorý sa stal v pondelok 17. mája krátko pred 23:30, bola zničená strešná krytina kontajnerového stojiska a v ňom umiestnené štyri smetné nádoby. Následkom požiaru boli tiež poškodené dve vozidlá, ktoré boli zaparkované v blízkosti stojiska. Celková škoda spôsobená siedmimi požiarmi bola vyčíslená na takmer 9 900 eur.

Szeiff ďalej uviedol, že muž si vyberal kontajnerové stojiská nachádzajúce sa v blízkosti jeho trvalého bydliska. Po zadržaní bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Za uvedené konanie mu v prípade preukázania viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Zároveň bol spracovaný aj podnet k väzobnému stíhaniu obvineného muža.

Viac k témam: podpaľač, policajná akcia, smetiari, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavčan zakladal požiare v smetných nádobách, hrozí mu trojročný trest odňatia slobody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *