Home / šport / Tenis / Martin dlho vzdoroval Djokovičovi na turnaji ATP v Belehrade, so semifinále sa však lúči s kanárom (video)

Martin dlho vzdoroval Djokovičovi na turnaji ATP v Belehrade, so semifinále sa však lúči s kanárom (video)

28.5.2021 (Webnoviny.sk) – Spolu 117 minút vzdoroval slovenský tenista Andrej Martin svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi na turnaji ATP v srbskom Belehrade.

Slovák, ktorému v rebríčku ATP patrí 119. mieste a už má istotu postupu na 108. priečku, v semifinále spomenutého podujatia podľahol veľkému favoritovi 1:6, 6:4, 0:6.

Slovenské zastúpenie bude mať aj druhé semifinále v Belehrade, debutant v tejto fáze Alex Molčan v ňom vyzve ôsmeho nasadeného Federica Delbonisa z Argentíny.

V treťom sete súper zabral

Andrej Martin v prvom sete piatkového zápasu dvakrát stratil vlastný servis a za 38 minút ho prehral 1:6. O poznanie lepšie mu to šlo v druhom sete, keď v druhej hre brejkol jednotku „pavúka“.

Vzápätí síce prišiel o podanie, no za nepriaznivého stavu 3:4 na ďalšiu stratu svojho servisu súpera reagoval brejkom a Djokovičovi vzal podanie aj v desiatej hre, tretí set si vynútil druhým premeneným setbalom.

V treťom sete už favorit akoby zapol na vyššie obrátky, Slovákovi povolil uhrať len osem loptičiek a za 26 minút ho odprevadil s nepopulárnym „kanárom“, keď premenil hneď prvý mečbal.

Hlavná súťaž úž túto nedeľu

Tridsaťjdenročnému Bratislavčanovi Andrejovi Martinovi sa nepodarilo prebojovať do druhého finále na okruhu v kariére. Premiéru mal ešte v júli 2016 v chorvátskom Umagu a v súboji o titul nestačil na Taliana Fabia Fogniniho.

Pre oboch piatkových súperov, Martina aj Djokoviča, je turnaj v Belehrade generálkou na druhý grandslamový turnaj sezóny Roland Garros, hlavná súťaž na parížskej antuke sa začne už v nedeľu.

Viac k témam: ATP World Tour, rebríček ATP, tenis, turnaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Martin dlho vzdoroval Djokovičovi na turnaji ATP v Belehrade, so semifinále sa však lúči s kanárom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *