Home / EKONOMIKA / Výpredaj virtuálnej meny bitcoin sa zrýchlil, za 24 hodín stratila štvrtinu hodnoty

Výpredaj virtuálnej meny bitcoin sa zrýchlil, za 24 hodín stratila štvrtinu hodnoty

NEW YORK 22. decembra (WebNoviny.sk) – Výpredaj virtuálnej meny bitcoin, ktorý sa začal v úvode tohto týždňa, sa zrýchlil a za uplynulých 24 hodín stratila štvrtinu svojej hodnoty.

Hodnoty bitcoinu je veľmi volatilná

Krátko pred piatkovým otvorením obchodovania na amerických trhoch bola hodnota virtuálnej meny podľa údajov internetovej stránky CoinDesk na úrovni 13 659,85 USD. Pritom v nedeľu sa bitcoin predával za takmer 20 tis. USD.

Ešte v polovici novembra sa bitcoin obchodoval pod úrovňou 6 tis. USD. Hodnota tejto kryptomeny je veľmi volatilná a výrazne padá každý kvartál. Tento týždeň je však pre bitcoin mimoriadne nestabilný a mohol by byť týždňom najväčšieho výpredaja kryptomeny za niekoľko rokov.

Iracionálna mánia investorov

Historicky prvé obchody s bitcoinom na burze sa začali v nedeľu 10. decembra, kedy ich začala realizovať americká spoločnosť CBOE Global Market. Na začiatku tohto roka bol bitcoin pod hranicou 1000 USD.

Mnohí ekonómovia označili raketovú rýchlosť zhodnocovania bitcoinu za iracionálnu mániu investorov, ktorá pripomína rast hodnoty neziskových začínajúcich internetových spoločností počas takzvanej dot-com bubliny.

(1 EUR = 1,1859 USD)

Viac k témam: bitcoin
Zdroj: Webnoviny.sk – Výpredaj virtuálnej meny bitcoin sa zrýchlil, za 24 hodín stratila štvrtinu hodnoty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko potvrdilo príspevok do fondu EÚ pre Ukrajinu vo výške 5 miliónov eur

Uzavretie dohody o tomto príspevku v stredu schválila vláda SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *