Home / SLOVENSKO / Udavači podľa Fica dostali za výpoveď stotisíc eur, stíhanie Kováčika považuje za účelové

Udavači podľa Fica dostali za výpoveď stotisíc eur, stíhanie Kováčika považuje za účelové

24.5.2021 (Webnoviny.sk) – Zverejnená SMS podľa predsedu strany Smer-SD Roberta Fica dokazuje, že stíhanie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika je účelové. Ako uviedol na tlačovej besede, obvinenie Kováčika z prijímania úplatkov stojí na výpovedi jediného svedka, ktorým je bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Policajti mali dávať pokyny udavačom

Podľa Fica však SMS dokazuje, že Ľudovít Makó dostal za výpoveď peniaze. „My od začiatku hovoríme, že väzba Dušana Kovačíka je čisto politická vec,“ uviedol Fico s tým, že policajti dávali „pokyny udavačom„. Tí za svoje výpovede podľa predsedu Smeru dostali čiastku 100 000 eur. „Toto je prípad zadržania, obvinenia a väzby špeciálneho prokurátora Dušana Kovačíka,“ povedal Fico s tým, že účelom obvinenia bolo dostať ho preč z funkcie.

Fico zároveň povedal, že strana trvá na zvolaní mimoriadnej schôdze parlamentu k stretnutiu predstaviteľov štátu na pôde Slovenskej informačnej služby. „Toto je na pád vlády,“ vyhlásil Fico s tým, že ak predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) nepovie, o čom sa na stretnutí hovorilo, opozícia navrhne jeho odvolávanie.

SMS zaslaná dva dni po výsluchu

Policajný prezident Peter Kovařík potvrdil autenticitu SMS, ktorá má pochádzať od vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Čurillu. „Vyšetrovateľ Ján Čurilla mi vysvetlil, že túto SMS zaslal operatívcovi, ktorý na prípade pracoval. Dôležitý je fakt, že SMS bola zaslaná 22. augusta 2020 o 9:40, teda dva dni po výsluchoch, ktoré boli vykonané 19.8. a 20.8. 2020,“ uviedol Kovařík.

Podľa policajného prezidenta ide o prípad, v ktorom vypovedali dve osoby C. D. a M. Z. „Dôležitým faktom je aj to, že hodnovernosť výpovedí týchto osôb je podporená aj listinnými dôkazmi z obdobia, keď trestná činnosť mala byť spáchaná,“ zdôraznil Kovařík.

Viac k témam: kauzy, sms správy, špeciálny prokurátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Udavači podľa Fica dostali za výpoveď stotisíc eur, stíhanie Kováčika považuje za účelové © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *