Home / SLOVENSKO / Žilinka bude vykonávať dozor v prípade obvineného exriaditeľa NAKA Zuriana

Žilinka bude vykonávať dozor v prípade obvineného exriaditeľa NAKA Zuriana

24.5.2021 (Webnoviny.sk) – Generálny prokurátor Maroš Žilinka bude vykonávať ďalší dozor v prípravnom konaní u obvineného bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana.

Rozhodol o tom v pondelok z dôvodu vylúčenia akýchkoľvek pochybností o objektívnosti alebo účelovosti trestných konaní. Žilinka bude dozorovať aj prípad obvineného vedúceho operatívneho oddelenia NAKA Jána Kaľavskéh. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Preverujú všetky skutočnosti

„Prokurátor generálnej prokuratúry v rámci výkonu dozoru preskúma zákonnosť a odôvodnenosť vznesenia obvinenia na oboch obvinených, ako aj zákonnosť, primeranosť a proporcionalitu postupu policajných orgánov pri domovej prehliadke vykonanej dňa 21. mája 2021 u obvineného,“ uviedol Skladan.

Ako dodal, prokuratúra v súčinnosti s príslušnými orgánmi Policajného zboru sa zaoberá a preveruje všetky skutočnosti o možných podozreniach z ovplyvňovania vyšetrovaní závažnej trestnej činnosti a garantuje objektívnosť a zákonnosť ich objasnenia. Vo veci koná prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava pod dohľadom prokurátora Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky.

Nachádza sa v zahraničí

Polícia 21. mája v ranných hodinách vykonala domovú prehliadku v byte bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana v Poprade. Dôvodom bolo vznesenie obvinenia vyšetrovateľom policajnej inšpekcie.

Samotného Branislava Zuriana nezadržali, keďže sa nachádza v zahraničí. Branislav Zurian čelí obvineniu pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Viac k témam: NAKA
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinka bude vykonávať dozor v prípade obvineného exriaditeľa NAKA Zuriana © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *