Home / SVET / Nemecko pre indický variant koronavírusu obmedzuje vstup ľudí z Veľkej Británie na svoje územie

Nemecko pre indický variant koronavírusu obmedzuje vstup ľudí z Veľkej Británie na svoje územie

22.5.2021 (Webnoviny.sk) –
Nemecko od nedele sprísňuje podmienky vstupu ľudí prichádzajúcich z Veľkej Británie na svoje územie. Spojené kráľovstvo sa totiž pre rozšírenie indického variantu koronavírusu dostalo na nemecký zoznam oblastí s variantmi vírusu. Informuje o tom spravodajský portál BBC.
Ľudia cestujúci zo Spojeného kráľovstva do Nemecka môžu od 23. mája vstúpiť do krajiny, len ak majú nemecké občianstvo alebo sú jej obyvateľmi.

Dva týždne karantény

To platí aj pre ich manželov, manželky a deti mladšie ako 18 rokov, ak cestujú spolu, a ľudí cestujúcich z urgentných humanitárnych dôvodov.

Všetci cestujúci z Británie však musia po príchode do Nemecka stráviť dva týždne v karanténe, a to aj keď budú mať negatívny test na koronavírus.

Prestup je možný

Cestujúci, ktorí v Nemecku len prestupujú z jedného letu na druhý, budú mať aj naďalej povolený vstup. Musia však zostať v tranzitnej časti letiska.
Pre cestujúcich z Nemecka do Británie stále platí, že po príchode musia absolvovať desaťdňovú karanténu a podstúpiť jeden test na koronavírus pred odchodom a dva testy po príchode do krajiny.

Viac k témam: cestovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko pre indický variant koronavírusu obmedzuje vstup ľudí z Veľkej Británie na svoje územie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čínsky prezident Si Ťin-pching chce užšie obchodné vzťahy so Spojenými štátmi, stretol sa s americkými podnikateľmi

Čínsko-americké vzťahy majú vplyv na budúcnosť a osud ľudstva, povedal čínsky prezident.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *