Home / SLOVENSKO / SaS a OĽaNO nechcú komentovať mocenský súboj v strane Za ľudí, nad Remišovou visí otáznik

SaS a OĽaNO nechcú komentovať mocenský súboj v strane Za ľudí, nad Remišovou visí otáznik

21.5.2021 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nechcú komentovať vnútrostranícke dianie v strane Za ľudí. Vyplýva to z odpovedí, ktoré poskytli agentúre SITA ich tlačové oddelenia.

Nespokojnosť s Remišovou

„Tento mocenský súboj v strane koaličného partnera nebudeme komentovať. Vládu Eduarda Hegera (OĽaNO) však čaká celý rad náročných úloh pri rekonštrukcii a modernizácii Slovenska a veríme, že strana Za ľudí bude stabilnou súčasťou vládnej koalície,“ priblížil Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Podľa medializovaných informácií majú byť vo vedení Za ľudí nespokojní s Veronikou Remišovou ako predsedníčkou strany. Požadujú dokonca zvolanie mimoriadneho snemu, na ktorom plánujú o týchto veciach diskutovať. V hre je aj výmena na poste predsedu strany.

Odišlo viacero poslancov

Najčastejšie sa spomína meno ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej, ktorá opakovane na otázku, či si vie predstaviť seba vo funkcii líderky Za ľudí, odpovedala, že „všetko je možné“.

Od minuloročných parlamentných volieb navyše stranu opustili poslanci Národnej rady SR Miroslav Kollár a Tomáš Valášek a exposlankyňa parlamentu Andrea Letanovská. Kollár s Letanovskou vstúpili do strany Spolu – občianska demokracia, Valášek sa stal členom hnutia Progresívne Slovensko.

Viac k témam: koalícia, politické strany
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS a OĽaNO nechcú komentovať mocenský súboj v strane Za ľudí, nad Remišovou visí otáznik © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký piatok je deň zasvätený spomienke Ježišovho utrpenia a smrti na kríži. Ako si ho veriaci pripomínajú?

V rímskokatolíckych chrámoch sa v tento deň neslúži svätá omša.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *