Home / SLOVENSKO / OĽaNO stráca na SaS takmer štyri percentá, do parlamentu by prešli aj Aliancia a KDH

OĽaNO stráca na SaS takmer štyri percentá, do parlamentu by prešli aj Aliancia a KDH

20.5.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 20. mája, 14:27

Voľby by aj v máji vyhrala strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) expremiéra Petra Pellegriniho, ktorej by svoj hlas odovzdalo 22,5 percenta voličov.

Progresívci sú za stranou Smer-SD

Na druhom mieste by sa umiestnila strana Sloboda a Solidarita (SaS) so ziskom 13,8 percenta. Tretie miesto by obsadilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), ktoré by volilo 9,9 percenta opýtaných.

Do Národnej rady SR by sa dostalo aj Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) s voličskou podporou na úrovni piatich percent. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý od 13. do 17. mája vykonala agentúra Ako na vzorke 1 000 respondentov.

Kotlebovci a Za ľudí mimo parlamentu

V parlamente by sa na základe výsledkov prieskumu nachádzalo osem politických subjektov. Na ďalších miestach sa umiestnila strana Smer – sociálna demokracia (9,6 percenta), Progresívne Slovensko (8,5 percenta), hnutie Sme rodina (7,4 percenta), Aliancia (5,3 percenta) a spomínané KDH (5 percent).

Brány parlamentu by, naopak, neprekročili strany Za ľudí (4 percentá), Republika (3,5 percenta), Dobrá voľba (3 percentá), Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (2,1 percenta), Slovenská národná strana (1,6 percenta) či strana Spolu – občianska demokracia (1,6 percenta).

Spomedzi opýtaných deklarovalo 20 percent, že nepôjde voliť, 15 percent nevedelo, koho by išlo voliť a 2,6 percenta nechcelo odpovedať.

Viac k témam: prieskum, volebný prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – OĽaNO stráca na SaS takmer štyri percentá, do parlamentu by prešli aj Aliancia a KDH © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rezort diplomacie riadi predseda vlády Fico. Blanár je podľa Krúpu druhým najslabším ministrom v histórii

Blanára súčasne prirovnal k bývalej ministerke medzinárodných vzťahov Zdenke Kramplovej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *