Home / SLOVENSKO / Prokurátor podal obžalobu na dvoch obvinených v kauze Judáš, hrozí im až 15 rokov za mrežami

Prokurátor podal obžalobu na dvoch obvinených v kauze Judáš, hrozí im až 15 rokov za mrežami

19.5.2021 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v stredu na Špecializovaný trestný súd obžalobu na obvinených Petra G. a Ladislava V. pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Ako informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, ide o jeden zo skutkov, ktoré boli pôvodne v trestnom konaní mediálne označované ako kauza Judáš. Obaja obvinení sú naďalej stíhaní väzobne.

„V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 10 do 15 rokov,“ uviedol Skladan. Peter G. pôsobil v minulosti ako šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) a Ladislav V. ako policajt.

V rámci kauzy Judáš pôvodne stíhali aj bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Po jeho smrti však stíhanie zastavili. Ďalší obvinení, konkrétne bývalý námestník riaditeľa Slovenskej informačnej služby Boris Beňa a viceprezident finančnej správy Daniel Čech, uzavreli s prokurátorom dohody o vine a treste, ktoré súdy schválili.

Viac k témam: akcia „Judáš“, úplatok
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor podal obžalobu na dvoch obvinených v kauze Judáš, hrozí im až 15 rokov za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *