Home / SLOVENSKO / Krajniak žiada od Fica ospravedlnenie pre zamestnancov Sociálnej poisťovne, na výmer dôchodku čaká len 112 ľudí

Krajniak žiada od Fica ospravedlnenie pre zamestnancov Sociálnej poisťovne, na výmer dôchodku čaká len 112 ľudí

19.5.2021 (Webnoviny.sk) – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak vyzval predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, aby sa ospravedlnil zamestnancom Sociálnej poisťovne. Robert Fico a strana Smer-SD podľa Krajniaka nekompetentne a urážlivo osočili 5 400 zamestnancov Sociálnej poisťovne z toho, že si neplnia svoje povinnosti.

Na výmer svojho dôchodku podľa šéfa rezortu práce nečaká 35-tisíc ľudí, ako hovoril predseda Smeru, ale 112 a tie sa priebežne vybavujú. Krajniak podotkol, že 25 % zamestnancov Sociálnej poisťovne bolo na pandemických PN a OČR. „COVIDom prešlo 1 200 zamestnancov. To je vyhováranie sa na pandémiu?“ pýta sa minister.

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Juraj Káčer doplnil, že strana Smer-SD v utorok uviedla tri nepravdy. Namiesto 35-tisíc nepriznaných dôchodkov je v skutočnosti 112, ktoré sú po 60-dňovej lehote.

Takisto v Sociálnej poisťovni podľa Káčera nepristúpili k masívnemu prepúšťaniu zamestnancov, ktorí pracujú s klientmi. Ide o štandardnú fluktuáciu ľudí. Treťou dezinformáciou je to, že pracujúci dôchodcovia nemajú prehodnotené svoje dôchodky.

Viac k témam: dôchodok, ospravedlnenie, zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajniak žiada od Fica ospravedlnenie pre zamestnancov Sociálnej poisťovne, na výmer dôchodku čaká len 112 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *