Home / SVET / Česko uvoľní ďalšie opatrenia, otvoria sa všetky školy a prevádzku môžu obnoviť aj hotely

Česko uvoľní ďalšie opatrenia, otvoria sa všetky školy a prevádzku môžu obnoviť aj hotely

18.5.2021 (Webnoviny.sk) – Česká vláda ohlásila v súvislosti s poklesom nakazených ďalšiu vlnu uvoľňovania protipandemických opatrení.

Od 24. mája sa budú môcť k podnikaniu opäť vrátiť všetky hotely. Hostia sa pritom budú musieť preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19, prípadne negatívnym testom na koronavírus. V prípade, že budú chcieť zostať dlhšie ako sedem dní, bude potrebný ďalší test.

Viac o téme: Koronavírus

Od rovnakého dátumu sa naplno otvoria všetky základné a stredné školy. Žiakov a študentov budú testovať raz do týždňa. Rovnako je to aj s univerzitami, na mnohých z nich sa však už budúci týždeň končí jarný semester.

Na kultúrnych podujatiach pod holým nebom sa bude môcť zúčastniť do tisíc ľudí, zatiaľ čo vo vnútorných priestoroch bude môcť takéto akcie navštíviť do 500 ľudí. Pondelkové vyhlásenie prišlo v deň, keď mohli české bary a reštaurácie otvoriť pre zákazníkov svoje terasy. Počet nakazených na 100-tisíc obyvateľov v Českej republike počas posledných sedem dní klesol na 71.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko uvoľní ďalšie opatrenia, otvoria sa všetky školy a prevádzku môžu obnoviť aj hotely © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *