Home / SLOVENSKO / Udržateľnosť nie je abstraktný pojem. Presvedčte sa už tento týždeň

Udržateľnosť nie je abstraktný pojem. Presvedčte sa už tento týždeň

18.5.2021 (Webnoviny.sk) – Úzka spolupráca projektantov a architektov prináša konkrétne projekty smerujúce k udržateľnosti.

Už tento štvrtok, 20. mája 2021, otvára svoje virtuálne brány tradičná medzinárodná konferencia Udržateľnosť v architektúre a vo výstavbe. Generálnym partnerom podujatia je skupina Saint-Gobain, ktorá na podujatí predstaví svoj prístup a skúsenosti z tvorby udržateľných riešení. Na podujatí ich predstaví dvojica špecialistov Miroslav Zliechovec a Tomáš Guniš.

„Domáci stavebný trh je pripravený realizovať projekty, ktoré spĺňajú predpoklady udržateľnej výstavby. Máme za sebou desiatky rozhovorov s kľúčovými aktérmi trhu a vidíme množstvo rôznorodých iniciatív ktoré hľadajú skutočné riešenia udržateľnosti. V mnohých s nich sme aktívny aktér a radi sa o skúsenosti podelíme s odbornou verejnosťou,“ hovorí jeden z protagonistov podujatia Tomáš Guniš, architektonický špecialista v Saint-Gobain.

Jednotlivé divízie Saint-Gobain, ponúkajú koncept udržateľných a užívateľsky komfortných stavieb pod označením Multi Comfort. Na jeho pozadí sa projektantom a architektom ponúka vzdelávací program, ktorý má podporiť rozvoj integrovaného plánovania stavieb v intenciách udržateľnej výstavby.

„Sme presvedčení, že udržateľnú výstavbu vieme dosiahnuť iba úzkou spoluprácou všetkých aktérov od prvotných štádií projektu až po užívanie stavby. V príspevku na prestížnej konferencii predstavíme smerovanie k udržateľnosti aj konkrétne námety na spoluprácu,“ približuje Miroslav Zliechovec Business Development manažér spoločnosti Saint-Gobain.

Medzinárodná konferencia Udržateľnosť v architektúre a vo výstavbe sa koná v online forme vo štvrtok 20. mája 2021. Konferencia je prioritne určená odbornej verejnosti a je zaradená do Profesijného vzdelávania architektov.

Informačný servis

Viac k témam: konferencia, PR, udržateľnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Udržateľnosť nie je abstraktný pojem. Presvedčte sa už tento týždeň © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *