Home / SVET / Iránsky minister zahraničných vecí zrušil návštevu Viedne, dôvodom je izraelská zástava

Iránsky minister zahraničných vecí zrušil návštevu Viedne, dôvodom je izraelská zástava

15.5.2021 (Webnoviny.sk) – Iránsky minister zahraničných vecí zrušil plánovanú návštevu, počas ktorej sa mal stretnúť vo Viedni s jeho rakúskym náprotivkom.

Rozhodnutie prišlo po tom, ako úrad rakúskeho kancelára a ministerstvo zahraničných vecí vyvesili izraelskú zástavu na znak solidarity s Izraelom v jeho konflikte s palestínskym militantným hnutím Hamas.

Rakúsky denník Die Presse dnes uviedol, že Mohammad Džavád Zaríf a Alexander Schallenberg sa mali stretnúť v sobotu ráno. Správu už potvrdila aj ministrova hovorkyňa Claudia Tuertscher. „Je nám to ľúto,“ dodala.

Viedeň sa stala centrom rokovaní súvisiacich s návratom USA k jadrovej dohode s Iránom z roku 2015. Zástupca iránskeho ministra zahraničných vecí Abbas Araghchi v piatok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že Viedeň si doteraz dobre plnila svoju úlohu.

„Je však šokujúce a bolestivé vidieť nad vládnymi kanceláriami vo Viedni zástavu okupantského režimu, ktorý brutálne vraždí desiatky nevinných civilistov, vrátane mnohých detí,“ uviedol.

Viac k témam: diplomacia, Hamas, zahraničná politika
Zdroj: Webnoviny.sk – Iránsky minister zahraničných vecí zrušil návštevu Viedne, dôvodom je izraelská zástava © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo veku 75 rokov zomrel bývalý obranca Larry Lloyd, legenda tímov FC Liverpool či Nottingham Forest

O úmrtí svojho niekdajšieho hráča informoval účastník Premier League z Nottinghamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *