Home / šport / Ostatné športy / Rusko plánuje napriek sankciám na olympiádu do Pjongčangu vyslať vyše 200 športovcov

Rusko plánuje napriek sankciám na olympiádu do Pjongčangu vyslať vyše 200 športovcov

MOSKVA 21. decembra (WebNoviny.sk) – Rusko plánuje vyslať na budúcoročné zimné olympijské hry v kórejskom Pjongčangu vyše dvestočlennú výpravu.

Povedal to v rozhovore pre agentúru R-sport tamojší minister športu Pavel Kolobkov. Športovci aj tímy v kolektívnych súťažiach sa však predstavia iba pod neutrálnou vlajkou s označením OAR (Olympic Athlete from Russia).

Odporúčame:
Rusi nebudú bojkotovať olympiádu v Pjongčangu, predstavia sa pod neutrálnou vlajkou

Toto opatrenie prijal Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ako odpoveď na rozsiahly štátom podporovaný doping počas ZOH 2014 v Soči. Tam súťažilo dovedna 232 ruských reprezentantov.

Celkovo sa na podujatie pod piatimi kruhmi pripravuje približne 450 ruských športovcov, len približne polovica z nich však spĺňa podmienky MOV na štart v Pjongčangu. Tam sa budú môcť predstaviť iba tí Rusi, ktorí preukážu svoju „dopingovú bezúhonnosť„. Rusko chystá pre pretekárov, ktorí odmietnu účasť pod neutrálnou vlajkou vlastnú špeciálnu súťaž, informuje web iDnes s odvolaním sa na agentúru R-sport. MOV zverejní konečný zoznam v januári 2018. Za štart v Kórejskej republike, hoci pod neutrálnou vlajkou, sa už skôr vyslovil aj ruský prezident Vladimir Putin.

Viac k témam: olympijské hry, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko plánuje napriek sankciám na olympiádu do Pjongčangu vyslať vyše 200 športovcov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *