Home / SVET / Čínu zasiahli tornáda, o život prišlo najmenej 10 ľudí a stovky ďalších sú zranení (video)

Čínu zasiahli tornáda, o život prišlo najmenej 10 ľudí a stovky ďalších sú zranení (video)

15.5.2021 (Webnoviny.sk) – Tornáda zabili v centrálnej a východnej oblasti Číny najmenej 10 ľudí. Vyše 300 obyvateľov je zranených. V sobotu o tom informovali tamojšie médiá.

Šesť ľudí zomrelo v meste Wu-chan, kde sa v roku 2019 začal šíriť nový koronavírus. Ďalší štyria zahynuli v Šeng-ce, ktoré leží zhruba 400 kilometrov južne.

Tornádo najprv udrelo v tomto meste v piatok o 19:00 tamojšieho času. Zničilo továrne a spôsobilo aj ďalšie škody. Podľa miestnych úradov tam utrpelo zranenia 149 osôb.

Neskôr, zhruba o 20:40, tornádo zasiahlo aj Wu-chan. Vietor dosiahol rýchlosť 86 kilometrov za hodinu a zničil viac ako dvadsať domov. Bez elektriny zostalo 26 600 domácností. Okrem mŕtvych tam evidujú aj 218 zranených.

Podľa štátnej agentúry Sin-chua v meste spadlo 27 domov a 130 je poškodených. Tornádo poškodilo na stavenisku dva žeriavy.

Viac k témam: Čína, tornádo
Zdroj: Webnoviny.sk – Čínu zasiahli tornáda, o život prišlo najmenej 10 ľudí a stovky ďalších sú zranení (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *