Home / SLOVENSKO / Kukláči zasiahli proti podvodníkom, cez vymyslené príbehy o vnukoch okrádali seniorov (video)

Kukláči zasiahli proti podvodníkom, cez vymyslené príbehy o vnukoch okrádali seniorov (video)

14.5.2021 (Webnoviny.sk) – Kriminalisti z Dunajskej Stredy spolu s kukláčmi Pohotovostného policajného útvaru Trnava zaistili počas domovej prehliadky v meste Šahy v okrese Levice viacero listinných dôkazov a elektronické zariadenia, ktoré by mali usvedčiť páchateľov zo zločinov páchaných na senioroch. Zákrok polície súvisí s okrádaním seniorov cez vymyslené príbehy.

Dve trestné oznámenia

„Za posledné týždne prijal vyšetrovateľ dve trestné oznámenia od starších žien. V oboch prípadoch bol scenár identický. V jednom prípade oznámil hlas v telefóne 81-ročnej žene, že zbili jej vnuka Tomáša. Od ženy žiadali 20-tisíc eur. Nakoniec od dôchodkyne vymámili osemtisíc eur, ktoré odovzdala v obálke a v taške taxikárovi,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

V druhom prípade 77-ročnej žene narozprávali, že jej vnučka je zapletená do obchodu s drogami. Ak žena nezaplatí 30-tisíc eur, vnučka pôjde do basy a ešte jej odrežú prsty.

Seniorov vyzývajú k obozretnosti

„Kriminalisti postupne stotožnili osoby a vzniesli obvinenie za zločin podvodu. Nie je však vylúčené, že nenahlásených prípadov v okrese Dunajská Streda je viac. Obete cítia krivdu a strach z odsúdenia za svoje konanie a boja sa oznámiť prípad na polícii,“ dodala Linkešová.

Polícia opäť upozorňuje seniorov, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré by ich mohli telefonicky alebo osobne kontaktovať. Dvere do domov a bytov, nielen v čase pandemických opatrení, by mali otvárať len svojim príbuzným.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: kukláči, podvod, seniori
Zdroj: Webnoviny.sk – Kukláči zasiahli proti podvodníkom, cez vymyslené príbehy o vnukoch okrádali seniorov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *