Home / SLOVENSKO / Muž klamal o pokute za nenosenie rúška, podľa polície baží po lajkoch čoraz viac starších a seniorov

Muž klamal o pokute za nenosenie rúška, podľa polície baží po lajkoch čoraz viac starších a seniorov

13.5.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje ľudí na prekrúcanie reality v prípade statusov o neudelení pokuty za nenosenie rúška. Statusy sa šíria na sociálnych sieťach. Polícia na to upozornila na sociálnej sieti na profile Polícia SR – Hoaxy a podvody.

Nulitnosť nariadenia

Dvojica užívateľov Matúš Námeš a Janko Stanko na sociálnej sieti šíra status, že Okresný úrad v Michalovciach za nenosenie rúška nepokutoval občana vystupujúceho na sociálnej sieti pod menom Matúš Námeš.

Viac o téme: Koronavírus

Osoba v statuse uvádza, že dôvodom neudelenia pokuty je „nulitnosť“ nariadenia o nosení rúšok. Okresný úrad občana za nenosenie rúška skutočne nepokutoval, no z celkom iného dôvodu.

Starší ľudia túžia byť populárni

„K celej udalosti došlo tak, že osoba si po príchode hliadky nasadila rúško, avšak prišlo jej fyzicky nevoľno. Na miesto bola privolaná záchranka, osoba bola dokonca hospitalizovaná v nemocnici. Na základe tohto stavu okresný úrad rozhodol, zatiaľ neprávoplatne, o neudelení sankcie zdravotne postihnutej, respektíve zasiahnutej osobe,“ uviedla polícia v statuse.

Podľa polície dvojica užívateľov prekrúca okolnosti neudelenia pokuty pre vlastnú popularitu. Starší dospelí a dokonca aj seniori sa podľa nej stávajú čoraz viac závislejšími od sociálnych sietí. Preto túžia po lajkoch a zdieľaniach, aj za cenu šírenia nepravdivých informácií.

Viac k témam: hoax, klamstvo, Koronavírus, ochranné rúško
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž klamal o pokute za nenosenie rúška, podľa polície baží po lajkoch čoraz viac starších a seniorov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *