Home / EKONOMIKA / SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k štátnemu rozpočtu, Sulík chce najskôr odpovede na otázky

SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k štátnemu rozpočtu, Sulík chce najskôr odpovede na otázky

13.5.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 13. mája, 10:08

Strana SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k zmene zákona o štátnom rozpočte. Je to podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) vec, ktorú chcú prediskutovať a majú viacero otázok ku konkrétnym položkám.

Ako v parlamente pri rokovaní o skrátenom konaní povedal Sulík, strana SaS doposiaľ vždy vyčítala strane Smer-SD omnoho menšie prešľapy v rámci výdavkov zo štátneho rozpočtu a aktuálna vláda ide navyšovať výdavky tiež.

Matovič by mal byť prítomný v pléne

Návrh pritom v parlamente predstavil minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). „Minister financií sa vyberie do Ameriky a poverí prednesením návrhu ministra životného prostredia, takto to nejde,“ reagoval Sulík.

Aj exminister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) je toho názoru, že pri zmene zákona o rozpočte musí byť od začiatku do konca prítomný minister financií. Kamenický ministrovi financií Igorovi Matovičovi vyčíta, že už nechodieva do pléna, najmä pri takýchto dôležitých zákonoch by prítomný podľa neho mal byť.

Míňať by sme mali opatrne

„Pán Matovič si behá po prériách po Spojených štátoch a tu sa riešia miliardy,“ povedal Kamenický. Osobné zdôvodnenie návrhu a jeho argumentáciu po jednotlivých položkách by chcel počuť aj predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet za SaS Marián Viskupič. Míňanie financií by podľa neho malo byť opatrné.

Novelou zákona o štátnom rozpočte sa majú navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o 3,4 miliardy eur, pričom navýšenie výdavkov v súvislosti s pandémiou je o 2,4 miliardy eur, nepandemické výdavky by mali vzrásť takmer o 1 miliardu eur.

Viac k témam: rozpočtová zodpovednosť, štátny rozpočet
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k štátnemu rozpočtu, Sulík chce najskôr odpovede na otázky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *