Home / SLOVENSKO / Pracovník banky obral klientov o takmer 300-tisíc eur, za závažný zločin si môže odsedieť až 15 rokov

Pracovník banky obral klientov o takmer 300-tisíc eur, za závažný zločin si môže odsedieť až 15 rokov

12.5.2021 (Webnoviny.sk) – Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za pokračovaný obzvlášť závažný zločin podvodu 29-ročnému mužovi z Banskej Bystrice.

Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, tento zamestnanec banky, ktorého náplňou práce boli okrem iného aj hotovostné a bezhotovostné operácie na účtoch klientov banky, vykonával transakcie bez toho, aby o tom majitelia účtov vedeli.

Na výberových lístkoch falšoval ich podpisy a prilepšil si tak o sumu viac ako 295-tisíc eur. Za podvod, ktorým vznikne škoda veľkého rozsahu, hrozí podľa trestného zákona trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Viac k témam: krádež, podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Pracovník banky obral klientov o takmer 300-tisíc eur, za závažný zločin si môže odsedieť až 15 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michelkov návrh ohrozuje činnosť Fondu na podporu umenia. Vyhlásenie pre poslancov podpísali desiatky odborníkov

Platforma tvrdí, že počas výboru sa k návrhu nemohli vyjadriť prítomní zástupcovia odbornej obce a ani samotný riaditeľ FPU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *