Home / SLOVENSKO / Dušan Kováčik ostáva vo väzbe aj po podaní obžaloby, pojednávanie by malo začať v júli

Dušan Kováčik ostáva vo väzbe aj po podaní obžaloby, pojednávanie by malo začať v júli

11.5.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik bude väzobne stíhaný aj po podaní obžaloby v jeho prípade na Špecializovaný trestný súd (ŠTS). Ako pre médiá uviedla sudkyňa ŠTS Pamela Záleská, dôvodom je obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti zo strany obžalovaného.

Zároveň súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby.

Záleská dodala, že pojednávanie vo veci Dušana Kováčika, ktorý je obžalovaný z prijímania úplatkov a založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, by sa malo na súde začať v júli.

ŠTS zároveň rozhodnutím z pondelka 10. mája ponechal vo väzbe viacerých obvinených v kauze Očistec, vrátane bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, exriaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Petra Hraška alebo bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera.

Viac k témam: korupcia, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Dušan Kováčik ostáva vo väzbe aj po podaní obžaloby, pojednávanie by malo začať v júli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nevojensky pomáhať v rámci medzinárodného spoločenstva krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *