Home / SVET / Belgicko pokračuje v uvoľňovaní opatrení proti koronavírusu, otvorí aj interiéry reštaurácií

Belgicko pokračuje v uvoľňovaní opatrení proti koronavírusu, otvorí aj interiéry reštaurácií

11.5.2021 (Webnoviny.sk) – Belgická vláda v utorok ohlásila od budúceho mesiaca ďalšie uvoľnenie reštrikcií zameraných proti šíreniu koronavírusu. Dúfa pritom, že krajina sa opätovne úplne otvorí od 1. septembra.

Po zrušení zákazu vychádzania a otvorení terás barov a reštaurácií, ktoré nadobudlo platnosť od minulého víkendu, budú môcť belgické pohostinské zariadenia od 9. júna obsluhovať hostí aj v interiéroch. Povedal to premiér Alexander De Croo.

Viac o téme: Koronavírus

Belgická vláda zároveň naznačila, že od polovice augusta by sa mohli opäť konať veľké hudobné festivaly, pričom sa bude kontrolovať, či ich návštevníci boli zaočkovaní alebo majú doklad o negatívnom teste. Bodom obratu sa stala vakcinácia, keďže prvú dávku očkovacej látky už dostalo približne 3,5 milióna Belgičanov, čiže 38 percent populácie krajiny. Viac ako milión obyvateľov je už úplne zaočkovaných.

Cieľom je maximálne uvoľniť opatrenia od 1. septembra,“ povedal belgický premiér. „Avšak stane sa to len vtedy, ak udržíme pod kontrolou situáciu v nemocniciach,“ dodal a upozornil, že obyvatelia stále musia nosiť rúška a dodržiavať pravidlá spoločenského odstupu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Belgicku
Zdroj: Webnoviny.sk – Belgicko pokračuje v uvoľňovaní opatrení proti koronavírusu, otvorí aj interiéry reštaurácií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *