Home / SLOVENSKO / OĽaNO nevidí dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie Kolíkovej, niektorých poslancov si však musí získať

OĽaNO nevidí dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie Kolíkovej, niektorých poslancov si však musí získať

11.5.2021 (Webnoviny.sk) – Poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nevidia dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Je pravda, že niektorých poslancov si musí ešte získať a dovysvetliť niektoré veci.

Na to je priestor na koaličnej rade za zatvorenými dverami. Novinárom to v utorok povedal predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš. Kolíková čelila v pondelok 10. mája odvolávaniu. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 51 zo 117 prítomných poslancov. Proti bolo 63 členov zákonodarného zboru.

Poslanecký klub OĽaNO sa mal pôvodne ešte pred pondelkovým hlasovaním stretnúť s ministerkou spravodlivosti. „Nakoniec sme sa rozhodli celý poslanecký klub, že budeme hlasovať slobodne,“ doplnil s tým, že sa jednoznačne zhodli, že ministerku nebudú odvolávať.

Podľa jeho slov, ak majú nejaké nejasnosti voči práci ministrov alebo ich podriadených, tak si ich priebežne volajú na poslanecké kluby. Ak budú poslanci chcieť, aby si ministerku ešte zavolali, urobia tak. Šipoš povedal, že nie je pravda, že by ju on alebo minister financií Igor Matovič (OľaNO) vyzýval, aby vyvodila politickú zodpovednosť.

Viac k témam: minister spravodlivosti SR, odvolanie z funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – OĽaNO nevidí dôvod vyvíjať iniciatívu na odvolanie Kolíkovej, niektorých poslancov si však musí získať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *