Home / SLOVENSKO / RTVS: Zmluvy so spoločnosťou Elektronika sú výsledkom transparentných verejných obstarávaní

RTVS: Zmluvy so spoločnosťou Elektronika sú výsledkom transparentných verejných obstarávaní

10.5.2021 (Webnoviny.sk) – Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) po dôkladnom spätnom preverení zmlúv so spoločnosťou Elektronika konštatuje, že sú v súlade s parametrami kontrolných a obstarávacích procesov. Stanovisko agentúre SITA poskytla Andrea Pivarčiová, hovorkyňa RTVS.

„Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) ako verejný obstarávateľ postupuje pri uzatváraní zmlúv striktne podľa Zákona o verejnom obstarávaní. Dôraz pritom kladie na efektívne a hospodárne vynakladanie finančných prostriedkov,“ konštatuje generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Vonkajšie vplyvy vylučujú

Všetky zmluvné vzťahy so spoločnosťou Elektronika sú podľa neho výsledkom transparentných verejných obstarávaní, pričom RTVS pri nich vždy hľadela na najnižšiu cenu.

„Dôrazne sa ohradzujeme a absolútne vylučujeme akékoľvek vplyvy externého prostredia na interné procesy RTVS,“ dodal Rezník.

Vzťahy so spoločnosťou Elektronika považuje za transparentné aj Igor Gallo, predseda Rady RTVS. Dodal, že ak má niekto podozrenie, že to bolo inak, má sa obrátiť na kompetentné inštitúcie, ktoré to vyhodnotia.

„Verím, že je to dostačujúce na to, aby ani RTVS, ani Rada neboli v tomto prípade vťahovaní do politického boja,“ uzavrel Gallo.

Smer inicioval odvolávanie

Predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico vo štvrtok 29. apríla poukázal na to, že spoločnosť Elektronika, ktorej predsedom predstavenstva je brat ministerky Márie Kolíkovej (Za ľudí), a v ktorej bola členkou predstavenstva aj ona v roku 2016, uzavrela v roku 2020 s RTVS zmluvy za 1,5 milióna eur.

Mária Kolíková odišla z predstavenstva firmy, keď sa stala štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti v roku 2016. Vo firme po nej nastúpil Lukáš Opett. Aj z tohto dôvodu v pondelok ministerka Kolíková čelí v Národnej rade SR odvolávaniu.

Viac k témam: verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – RTVS: Zmluvy so spoločnosťou Elektronika sú výsledkom transparentných verejných obstarávaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *