Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti budú v príprave bez troch hráčov, reprezentáciu však posilnia Húska a Lantoši

Slovenskí hokejisti budú v príprave bez troch hráčov, reprezentáciu však posilnia Húska a Lantoši

10.5.2021 (Webnoviny.sk) – V príprave slovenskej hokejovej reprezentácia na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige už nepokračujú brankár Matej Tomek a mladí útočníci Daniil Fominych s Andrejom Kollárom.

Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), k tímu SR sa na pondelkovom zraze v Piešťanoch pripojila dvojica zo zámoria – brankár Adam Húska a útočník Róbert Lantoši.

Majú za sebou osem duelov

„Matej Tomek sa k tímu pripojil pred druhým kempom v „bubline“, ale do zápasu nenaskočil. Daniil Fominych a Andrej Kollár odohrali zhodne po sedem prípravných zápasov. Fominych v nich strelil dva góly, Kollár jeden. Druhého menovaného však v závere minulého týždňa sprevádzali zdravotné problémy,“ referuje web HockeySlovakia.sk.

Slováci už majú za sebou všetkých osem prípravných duelov pred svetovým šampionátom, dosiahli v nich päť víťazstiev a tri prehry.

Dvadsaťtriročný gólman Húska začal aktuálnu sezónu v extraligovom Zvolene, po odchode do zámoria chytal za tím Hartford Wolf Pack v AHL. Tam absolvoval spolu trinásť stretnutí a pripísal si v nich deväť víťazstiev a štyri prehry. Do seniorskej reprezentácie sa dostal premiérovo v kariére.

Čakať ich budú Bielorusi

Róbert Lantoši rozbiehal tento ročník v extraligovej Nitre, po odchode do USA hral v AHL za Providence Bruins a v 25 zápasoch mal bilanciu deväť gólov a šesť asistencií. V reprezentácii SR doteraz absolvoval 18 stretnutí a strelil v nich dva góly.

V pondelok Slováci začali s posledným blokom domácej prípravy, tradične sa ich prechodným domovom stali Piešťany. Do dejiska MS sa presunú v nedeľu 16.5., prvý zápas na turnaji ich čaká v piatok 21.5. proti Bielorusom.

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2021, Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti budú v príprave bez troch hráčov, reprezentáciu však posilnia Húska a Lantoši © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *