Home / SVET / Britom povolia cestovanie do nízkorizikových krajín. Na Turecko či Maledivy však môžu zabudnúť

Britom povolia cestovanie do nízkorizikových krajín. Na Turecko či Maledivy však môžu zabudnúť

8.5.2021 (Webnoviny.sk) – Obyvatelia Veľkej Británie už v druhej polovici mája budú môcť cestovať napríklad do Portugalska, na Island či do Izraela bez povinnej karantény po návrate domov.

Viac o téme: Koronavírus

Minister dopravy Grant Shapps oznámil, že celoplošný zákaz dovoleniek v zahraničí nahradí systém rozdelenia krajín do skupín s nízkym, stredným a vysokým rizikom nákazy koronavírusom. Dodal, že ide o prvé „predbežné kroky smerom k uvoľneniu medzinárodného cestovania“.

Turecko aj Maledivy majú zákaz

Do skupiny dvanástich oblastí s nízkym rizikom Británia zaradila aj Gibraltár, Faerské ostrovy a Falklandské ostrovy ale nie významné turistické destinácie, ako sú Francúzsko, Španielsko a Grécko. Briti, ktorí pocestujú do týchto štátov, budú musieť po návrate absolvovať desaťdňovú izoláciu.

Zákaz všetkých okrem nevyhnutných ciest bude naďalej platiť pre také štáty, ako sú India, Turecko a Maledivy, v ktorých sú vážne ohniská infekcií koronavírusom.

Od polovice mája sa uvoľnia opatrenia

Povolenie cestovania do krajín s nízkym rizikom nákazy nadobudne platnosť 17. mája. Od rovnakého dátumu budú môcť v Anglicku otvoriť interiérové priestory puby a reštaurácie. Divadlá a kiná budú môcť začať fungovať s využitím polovičnej kapacity.

Viac k témam: cestovanie, Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii, Pandémia, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Britom povolia cestovanie do nízkorizikových krajín. Na Turecko či Maledivy však môžu zabudnúť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko už rozbehlo dezinformačnú kampaň pred prezidentskými voľbami v USA, jej vrchol však ešte len príde

Microsoft uviedol, že prevládajú tradičné metódy ovplyvňovania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *