Home / SVET / Protiimigračné hnutie PEGIDA bolo nemeckou spravodajskou službou označené za extrémistické

Protiimigračné hnutie PEGIDA bolo nemeckou spravodajskou službou označené za extrémistické

7.5.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecká spravodajská služba v piatok klasifikovala protiimigračnú skupinu PEGIDA ako „preukázateľné extrémistické hnutie“.

Spravodajská služba v spolkovej krajine Sasko uviedla, že má dostatok dôkazov o tom, že PEGIDA, ktorá sa zastáva európskych vlastencov a vystupuje proti islamizácii Západu, sa v ostatných rokoch zmenila na protiústavné hnutie.

Takáto klasifikácia znamená, že bezpečnostné orgány budú mať povolenie monitorovať aktivity a členov skupiny. Táto iniciatíva, ktorá vznikla v saských Drážďanoch, organizuje od roku 2014 protesty proti prisťahovalcom a islamu.

Na vrchole svojej popularity prilákala každý týždeň na zhromaždenia desaťtisíce účastníkov. V priebehu ostatných rokov však postupne stratila na popularite.

PEGIDA podľa spravodajskej služby poskytuje krajne pravicovým extrémistom prostriedky na šírenie antidemokratickej propagandy, čo z dlhodobého hľadiska predstavuje vážnu hrozbu pre liberálno-demokratický spoločenský poriadok v Nemecku.

Viac k témam: extrémizmus, PEGIDA
Zdroj: Webnoviny.sk – Protiimigračné hnutie PEGIDA bolo nemeckou spravodajskou službou označené za extrémistické © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *