Home / SLOVENSKO / Kolíková nevie o žiadnej vine či pochybení, pri pokuse o odvolanie ju podrží aj SaS

Kolíková nevie o žiadnej vine či pochybení, pri pokuse o odvolanie ju podrží aj SaS

7.5.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 7. mája, 11:25

Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) považuje za prirodzené prísť na poslanecké kluby a vyjadriť sa k dôvodom uvádzaným v návrhu na jej odvolanie. Uviedla to v stanovisku pre agentúru SITA, ktoré poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva spravodlivosti.

Stretnutie nepovažuje za hľadanie pravdy

Šéfka rezortu spravodlivosti sa vo štvrtok 6. mája zúčastnila na poslaneckom klube hnutia Sme rodina. Odpovedala tam na otázky poslancov k podnikaniu jej rodinnej firmy.

Mária Kolíková dodala, že je pripravená spolupracovať s každým, kto má otázky. Skonštatovala však, že tieto stretnutia nepovažuje za hľadanie pravdy. Myslí si, že pravda je jedna a tá je jednoznačná.

Odpovedala na všetky otázky

„Ja som v ničom nepochybila, neviem o žiadnej vine, ktorú by som mala. Keď na také niečo prídem, som pripravená sa tomu postaviť čelom. Poslancom, poslankyniam Sme rodina som odpovedala na všetky otázky, ktoré som dostala,“ uzavrela Kolíková.

Predsedníčka klubu strany Slobody a solidarita (SaS) Anna Zemanová povedala pre agentúru SITA, že ministerka spravodlivosti má podporu poslaneckého klubu SaS. Ako doplnila, na poslaneckom klube sa s ministerkou rozprávali o veciach, ktoré sú uvedené v návrhu na jej odvolanie. Podľa nej dostali dostatočné odpovede.

Mimoriadna schôdza bude v pondelok

Mimoriadna schôdza, na ktorej má byť Kolíková odvolávaná z funkcie, bude v pondelok 10. mája so začiatkom o 10:00. Schôdzu iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).

Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzajú, že od nástupu na post ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti. „Prakticky všetky návrhy, ktoré predložila, boli podrobené rozsiahlej odbornej kritike a často museli byť dopracované na pôde NR SR,“ uviedli. Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe.

„Mária Kolíková je bez akýchkoľvek pochybností spoluvlastníčkou firmy MK Real, s.r.o. Ďalšími spoluvlastníkmi tejto firmy sú brat a matka ministerky a konateľkou je nevlastná sestra ministerky. Konateľka bola v januári 2020 právoplatne odsúdená za spreneveru takmer 16-tisíc eur, ktoré patrili majiteľom bytov v bytových domoch v Moste pri Bratislave, ktoré spravovala rodinná firma Kolíkovcov MK Real, s.r.o.,“ doplnili poslanci v návrhu.

Viac k témam: mimoriadna schôdza parlamentu, odvolanie z funkcie, poslanecký klub
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolíková nevie o žiadnej vine či pochybení, pri pokuse o odvolanie ju podrží aj SaS © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *