Home / SLOVENSKO / Noční vlci šíria propagandu a nie sú na Slovensku vítaní, Klus ich považuje za hybridnú hrozbu na kolesách

Noční vlci šíria propagandu a nie sú na Slovensku vítaní, Klus ich považuje za hybridnú hrozbu na kolesách

7.5.2021 (Webnoviny.sk) – Motorkárska skupina Noční vlci zneužíva podľa štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) Martina Klusa (SaS) pietne spomienky na šírenie škodlivej propagandy. Klus vo svojom profile na sociálnej sieti preto zdôraznil, že na Slovensku nie sú Noční vlci vítaní.

Vyzývajú na podporu extrémistických síl

„Táto hybridná hrozba na kolesách nemá v našich mestách a obciach čo hľadať,“ píše Klus, ktorého mrzí, že aj v Banskej Bystrici, odkiaľ pochádza, sa našla skupina „vítačov“ Nočných vlkov. Tí podľa štátneho tajomníka „manifestačne brázdia po vojenských pamätníkoch, skrývajúc sa za úctu k obetiam 2. svetovej vojny alebo šíria heslá o všeslovanskej vzájomnosti“.

Doplnil, že v skutočnosti len vyzývajú na podporu nacionalistických či extrémistických síl a mobilizujú verejnosť proti členstvu v Európskej únii a NATO.

Slovensko čelí hybridným operáciám

Štátny tajomník rezortu diplomacie tvrdí, že hybridné hrozby nie sú žiadnou „Columbovou ženou“. Noční vlci sú podľa Klusa ďalším dôkazom toho, že SR už niekoľko rokov čelí hybridným, kybernetickým či spravodajským operáciám. Prevenciu proti týmto hrozbám preto považuje za strategický záujem štátu. To však podľa neho nejde bez podpory celej vlády, silových rezortov a aktívneho zapojenia širokej verejnosti.

„Rezort diplomacie chce ísť v tomto smere naďalej príkladom, čo dokazuje vytvorením oddelenia pre hybridné hrozby a posilňovanie odolnosti, či postupným posilňovaním kapacít v oblasti strategickej komunikácie,“ ozrejmil Klus. Dodal, že to, ako dokáže Slovensko minimalizovať hybridné hrozby, je jednou z kľúčových otázok bezpečnosti a odolnosti demokracie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Noční vlci, propaganda
Zdroj: Webnoviny.sk – Noční vlci šíria propagandu a nie sú na Slovensku vítaní, Klus ich považuje za hybridnú hrozbu na kolesách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *