Home / SLOVENSKO / Súd schválil dohodu o vine a treste pre bývalého policajného funkcionára Norberta Paksiho

Súd schválil dohodu o vine a treste pre bývalého policajného funkcionára Norberta Paksiho

5.5.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 5. mája, 16:16

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v stredu 5. mája schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a bývalým policajným funkcionárom Norbertom Paksim, ktorý čelil obvineniu zo zločinu prijímania úplatku a inej trestnej činnosti.

Majetok prepadne v prospech štátu

Súd uznal obvineného za vinného z činnosti pre zločineckú skupinu, zneužívanie právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažného pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. Odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere päť rokov v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia s ochranným dohľadom na dva roky.

Súčasťou rozsudku je aj prepadnutie Paksiho majetku v prospech štátu. Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať. Podľa prokurátora bola výška úplatkov prijatých obvineným ustálená na hodnote 380-tisíc eur.

Rozsudok očakávali

„Čakali sme takýto rozsudok, lebo sme prijali dohodu o vine a treste. Vzhľadom k tomu, že prokurátor nesúhlasil s podmienečným odložením trestného stíhania, my sme nemali inú možnosť. V rámci tejto trestnej sadzby si myslím, že to bolo priaznivejšie pre klienta,“ uviedol obhajca Ivan Kochanský.

Norberta Paksiho zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v októbri 2020 spoločne s vtedajším špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Jeho advokát následne informoval, že sa k trestnej činnosti priznal a chce spolupracovať s políciou. Obvinený pôsobil ako zástupca riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností.

Viac k témam: dohoda o vine a treste, súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd schválil dohodu o vine a treste pre bývalého policajného funkcionára Norberta Paksiho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *