Home / SLOVENSKO / Vakcína od Pfizeru zabila údajne v Izraeli viac ľudí ako samotný koronavírus, polícia vyvracia ďalší hoax

Vakcína od Pfizeru zabila údajne v Izraeli viac ľudí ako samotný koronavírus, polícia vyvracia ďalší hoax

5.5.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje na nepravdivý hoax, ktorý sa objavil na autobusovej zastávke v Trenčíne. Píše sa v ňom, že očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer zabilo v Izraeli viac ľudí než samotný koronavírus. Polícia o tom informuje vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

Polícia upozorňuje, že podobné hoaxy vyvracala už vo februári a marci. „Situácia v Izraeli je v súčasnosti úplne opačná – ako najzaočkovanejšia krajina (prepočet na obyvateľov) sa postupne vracia do normálneho režimu. Podľa posledných správ obyvatelia Izraela by mohli čoskoro cestovať bez obmedzení do Európy,“ tvrdia policajti s tým, že čísla zaočkovanosti sú už na hranici získania populačnej imunity.

Viac o téme: Koronavírus

Konanie autora hoaxu môže mať podľa polície reálny súvis s psychickými problémami. Ten, kto podobné príspevky rozširuje, chce byť sám pre seba dôležitý. „Vidí sa ako akýsi bojovník proti svetovláde, ako vizionár, ktorý sa nedal nachytať,“ uzatvára polícia.

Viac k témam: hoax, klamstvo, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Vakcína od Pfizeru zabila údajne v Izraeli viac ľudí ako samotný koronavírus, polícia vyvracia ďalší hoax © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *