Home / SLOVENSKO / Slobodné médiá a bezpečnosť novinárov musí byť pre Slovensko prioritou, apeluje Úrad vlády SR

Slobodné médiá a bezpečnosť novinárov musí byť pre Slovensko prioritou, apeluje Úrad vlády SR

3.5.2021 (Webnoviny.sk) – Slobodné nezávislé médiá a bezpečnosť novinárov musia byť pre Slovensko stále prioritou. Uviedol to tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR (ÚV SR) pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače. Pripomenul, že Slovensko zažilo bezprecedentný útok na prácu novinára.

Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej odkryla podľa ÚV SR otázku bezpečnosti novinárskeho povolania. Konštatoval, že sloboda tlače garantuje bezpečnosť pre všetkých a aj pandémia ukázala dôležitosť spoľahlivých a pravdivých informácií. Ako ďalej zhodnotil, zvádzať úspešný boj proti dezinformáciám, hoaxom či konšpiráciám sa dá iba za pomoci slobodných a nezávislých médií.

Podľa ÚV SR prístup k slobodným a kvalitným informáciám v plnej miere zaisťujú práve slobodné a nezávislé médiá.

„Novinári potrebujú prostredie, v ktorom budú môcť bezpečne vykonávať svoju prácu a napĺňať svoje jedinečné poslanie vo vzťahu k spoločnosti. Zároveň je úlohou štátu vytvárať podmienky a predpoklady na ich fungovanie bez akéhokoľvek ohrozenia,“ vysvetlil.

Viac k témam: novinári, sloboda tlače, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Slobodné médiá a bezpečnosť novinárov musí byť pre Slovensko prioritou, apeluje Úrad vlády SR © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *