Home / SVET / Polícia v Bruseli rozohnala nelegálnu párty, zatkla viac ako 100 ľudí (video)

Polícia v Bruseli rozohnala nelegálnu párty, zatkla viac ako 100 ľudí (video)

2.5.2021 (Webnoviny.sk) – Niekoľko tisíc ľudí sa v sobotu zhromaždilo na ilegálnej párty v parku v belgickom Bruseli na protest proti pandemickým obmedzeniam. Policajné zložky museli na rozohnanie davu použiť vodné delo a slzný plyn. Ako v nedeľu informovali úrady, dovedna zatkli 132 ľudí.

V belgickej metropole to bolo už druhé podobné zhromaždenie v priebehu ostatného mesiaca. Väčšinou mladí ľudia nerešpektovali apely vlády a bruselskej radnice týkajúce sa nosenia rúšok a spoločenských rozostupov.

Viac o téme: Koronavírus

Polícia dostala upozornenie o chystanej udalosti krátko pred jej začiatkom. Keď sa na nej začali schádzať väčšie davy osôb, vypukli strety s políciou. Po zrážkach bolo zranených asi 15 ľudí z radov protestujúcich i polície.

V Belgicku stále platia prísne pravidla zakazujúce veľké zhromaždenia. Bruselská prokuratúra v súvislosti s ilegálnym večierkom varovala ľudí, že v parku budú rozmiestnení príslušníci polície a každý, kto poruší obmedzenia, bude čeliť trestnému stíhaniu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia v Bruseli rozohnala nelegálnu párty, zatkla viac ako 100 ľudí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *