Home / SLOVENSKO / Slovensko trápi silný vietor a búrky, meteorológovia vydali viaceré výstrahy

Slovensko trápi silný vietor a búrky, meteorológovia vydali viaceré výstrahy

2.5.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na nedeľu viaceré výstrahy týkajúce sa silného vetra alebo búrok. Pre okresy na západnom Slovensku konkrétne platí výstraha prvého stupňa pred vetrom. Ten môže podľa meteorológov dosiahnuť rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu. Výstraha platí do 16:00.

Pre okresy v severnej časti stredného Slovenska zase platí výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Ten môže dosiahnuť rýchlosť 30 až 37 metrov za sekundu. Výstraha platí do 23:00.

Pokiaľ ide o okresy na východnom Slovensku, tam na dnešok platí výstraha prvého stupňa pred búrkami. Podľa meteorológov môže na východe spadnúť 20 až 40 milimetrov zrážok. Výstraha platí do 18:00.

Viac k témam: počasie, výstrahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko trápi silný vietor a búrky, meteorológovia vydali viaceré výstrahy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *