Home / šport / Hokej / Slováci si pred MS v hokeji pripísali ďalší triumf, Rakúsko zlomili v tretej tretine

Slováci si pred MS v hokeji pripísali ďalší triumf, Rakúsko zlomili v tretej tretine

2.5.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia si vo svojom piatom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v Lotyšsku pripísala štvrtý triumf, v sobotu večer v Piešťanoch zdolala výber Rakúska 3:1. Odveta na programe v nedeľu 2. mája o 20.15 h opäť v Piešťanoch.

Slováci mali streleckú prevahu

Počas celého duelu mal slovenský tím streleckú prevahu, problémom však bola efektivita. Do streleckej listiny sa z výberu SR zapísali Marek Hrivík, Adrián Holešinský a debutant v reprezentácii Miloš Roman.

Pre Romana aj Holešinského to bol premiérový presný zásah v najcennejšom drese. Kapitánom slovenského tímu bol obranca Marek Ďaloga, ktorý v sobotu absolvoval jubilejný stý duel v najcennejšom drese. Trojciferný počet štartov v reprezentácii SR aj s Ďalogom dosiahlo už 32 hokejistov.

Mrzí ma, že nepadlo viac gólov. Príchod Cehlárika s Hrivíkom nám pomohol pri hre v presilovkách. Veľmi sa mi páčila hra Pavla Regendu, práve takého hráča sme hľadali do predbránkového priestoru. Zajtra bude chytať Július Hudáček,“ povedal po zápase hlavný kouč tímu SR Craig Ramsay v priamom prenose TV Dajto.

Generálka na šampionát v Prahe

Pred sobotou mali Slováci za sebou už štyri prípravné súboje, všetky v Piešťanoch. Na úvod podľahli Lotyšom 1:2 po predĺžení a potom ich zdolali 1:0 po predĺžení, Nemcom potom zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch a 2:1.

V 37. vzájomnom stretnutí oboch súperov sa zrodil 29. triumf Slovákov, ktorí majú na svojom konte aj dve remízy a 6 prehier.

Po dvoch dueloch proti Rakúšanom odohrajú Slováci ešte dve stretnutia v Prahe proti domácim Čechom, bude to pre nich generálka na svetový šampionát. Ten začnú v piatok 21. mája duelom proti Bielorusom

Prípravný medzištátny zápas

Piešťany

Slovensko – Rakúsko 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) – doplnkové sam. nájazdy: 2:0

Góly: 27. Hrivík (Regenda, Nemec), 52. Holešinský (z tr. strieľania), 53. Roman – 41. Schneider (Richter)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Stano, M. Korba – Synek, Durmis, bez divákov
Zostava SR: Konrád – Nemec, Ďaloga, Kňažko, Koch, Grman, Jánošík, Gachulinec, Bučko – Cehlárik, Hrivík, Slafkovský – Faško-Rudáš, Krištof, Holešinský – Regenda, Roman, Hrehorčák – M. Sukeľ, Kollár, Fominych

I. tretina

V prvej tretine boli Slováci omnoho aktívnejší na strely (14:5), na úvodný gól však nestrelili, pričom nevyužili ani jednu z troch presiloviek.

II. tretina

Zverencom trénera Craiga Ramsayho vyšla až štvrtá početná výhoda, ktorú v druhej tretine zužitkovali už po desiatich sekundách – z aktivity Pavla Regendu pred bránkou súpera ťažil Marek Hrivík a najproduktívnejší hráč švédskej SHL v tejto sezóne si vo svojom dvanástom súboji v národnom tíme pripísal druhý presný zásah.

Aj v druhej časti mali slovenskí hokejisti strelecky navrch (12:4), ďalší gól však už nepridali.

III. tretina

Rakúšania hrozili najmä z brejkov, Slovákov zaskočili hneď v úvode III. tretiny – Schneider unikol po ľavom krídle a jeho strela z kruhu skončila za brankárom Branislavom Konrádom. V 52. min vo vlastnom oslabení unikol Adrián Holešinský a hostia ho faulovali, nariadené trestné strieľanie však premenil a poslal tím SR do najtesnejšieho náskoku. Už v rovnovážnom stave potom Miloš Roman zvýšil na 3:1, ktorý využil vysoké napádanie súpera a natlačil sa pred bránku súpera. V doplnkových nájazdoch na slovenskej strane uspeli Peter Cehlárik a Daniil Fominych, na strane súper nik.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci si pred MS v hokeji pripísali ďalší triumf, Rakúsko zlomili v tretej tretine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *