Home / SLOVENSKO / Slovensko patrí do Európskej únie, tvrdí Kollár. Odmieta však odovzdávanie ďalších kompetencií Bruselu

Slovensko patrí do Európskej únie, tvrdí Kollár. Odmieta však odovzdávanie ďalších kompetencií Bruselu

1.5.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko patrí podľa predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) do Európskej únie (EÚ). Za prínos považuje najmä štyri slobody, a to voľný pohyb osôb, tovarov, kapitálu a služieb, ktoré vníma ako základný kameň spoločného trhu.

Kollár však naďalej odmieta odovzdávanie ďalších kompetencií do Bruselu. Niektoré aktivity či „snahy EÚ obmedzovať možnosti jednotlivých členských štátov“ sú z jeho pohľadu neprijateľné.

Vyplýva to zo stanoviska, ktoré agentúre SITA poskytla jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

Zmodernizovaná krajina

„Vďaka Európskej únii sa na Slovensku vybudovalo množstvo projektov, čo vnímam ako pozitívum, keďže sa tým modernizovala celá krajina naprieč rôznymi odvetviami,“ priblížil šéf zákonodarného orgánu.

Zároveň vyzdvihol „najväčší stimulačný balík v histórii“, ktorý je určený na plán obnovy. Tieto financie vníma ako odrazový mostík pre Slovensko, najmä po období pandémie, „keď je nevyhnutné naštartovať reformy, ktoré pomôžu mnohým rodinám aj celej krajine“.

Dostatočné nastavenie

Súčasné nastavenie EÚ teda považuje Kollár za dostatočné a označuje ho ako najvhodnejší variant.

Slovensko si v sobotu pripomína 17. výročie svojho vstupu do EÚ. Slovenská republika sa 1. mája 2004 spolu s ďalšími deviatimi krajinami stala súčasťou európskeho spoločenstva.

Viac k témam: vstup do EÚ
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko patrí do Európskej únie, tvrdí Kollár. Odmieta však odovzdávanie ďalších kompetencií Bruselu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *