Home / SLOVENSKO / Americké námestie bude opäť bez električiek, novú dlažbu musia opraviť

Americké námestie bude opäť bez električiek, novú dlažbu musia opraviť

30.4.2021 (Webnoviny.sk) – Dopravný podnik Bratislava (DPB) avizuje výluku električiek na Americkom námestí. Výluka potrvá od soboty 1. mája do pondelka 31. mája a dotkne sa električiek čísiel 3 a 9.

Električka 3 bude premávať po obchádzkovej trase cez Krížnu ulicu. Namiesto zastávky Blumentál obslúži náhradnú zastávku Vazovova. Električka 9 bude okrem zastávky Blumentál zastavovať aj na zastávke Vazovova, kde bude umožnený vzájomný prestup medzi linkami 3 a 9,“ uvádza DPB na sociálnej sieti. Výluka súvisí s opravou novej dlažby na Americkom námestí.

Minulý rok v decembri bola po niekoľkomesačnej rekonštrukcii obnovená premávka električiek na Americkom námestí. Súčasťou rekonštrukcie bolo aj nahradenie starých betónových panelov za prírodnú, štiepanú žulovú dlažbu. „Keďže po traťovom telese okrem električiek prechádzajú denne aj desiatky áut, ktoré majú na úsek výnimku, pod ich váhou sa dlažba začína narúšať,“ informoval DPB a dodal, že hoci poškodenia nie sú ešte takmer viditeľné, o pár rokov by sa prejavili.

Vec sme preto okamžite nahlásili dodávateľovi stavby, ktorý sa k celej veci postavil zodpovedne a na vlastné náklady vykoná nápravu v rámci záručnej doby,“ vysvetlil dopravný podnik. V rámci opravy dodávateľ pod kamennú dlažbu namontuje betónové prepoje, ktoré vytvoria stabilnejší základ a žulové kocky budú vyplnené prírodnou škárovacou hmotou. Opravia aj šachty odvodňovacieho systému či zálievky koľajníc.

Viac k témam: DPB Dopravný podnik Bratislava, električková trať
Zdroj: Webnoviny.sk – Americké námestie bude opäť bez električiek, novú dlažbu musia opraviť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *