Home / EKONOMIKA / Poisťovníctvo / Sociálna poisťovňa prechádza do zeleného režimu, v pobočkách vás vybavia v štandardných hodinách

Sociálna poisťovňa prechádza do zeleného režimu, v pobočkách vás vybavia v štandardných hodinách

30.4.2021 (Webnoviny.sk) – Od pondelka 3. mája budú pobočky Sociálnej poisťovne k dispozícii pre všetkých klientov, ktorí sa rozhodnú riešiť si svoje záležitosti osobne, v štandardných úradných hodinách.

Podľa COVID semaforu začnú pobočky pracovať v zelenom režime za dodržiavania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. Sociálna poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe.

Potrebný bude negatívny test

Podmienkou vstupu klientov na pracoviská Sociálnej poisťovne bude negatívny test nie starší ako sedem dní, doklad o zaočkovaní či potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19.

„V interiéroch pobočky sa bude môcť zdržiavať v jednom momente limitovaný počet osôb (1 osoba na 15 metrov štvorcových), preto vstup na pracoviská Sociálnej poisťovne budú usmerňovať jej zamestnanci,“ uviedla poisťovňa.

Základné preventívne opatrenia, teda nosenie respirátora, dodržiavanie dvojmetrového odstupu a dezinfikovanie rúk pri vstupe rovnako zostávajú v platnosti.

Hotovosť nebudú prijímať

„Pokladnice v pobočkách Sociálnej poisťovne nepreberajú hotovosť, klient má možnosť zaplatiť kartou alebo bezhotovostným bankovým prevodom,“ upozornila poisťovňa.

Klientom pri komunikácii s pobočkou naďalej odporúča uprednostniť elektronický kontakt – využiť elektronické formuláre, e-schránku, prípadne kontaktovať svoju pobočku e-mailom alebo telefonicky.

V nevyhnutných prípadoch možno využiť zaslanie poštou alebo vhodiť zásielku do schránky umiestnenej pri vstupe do pobočky.

Viac k témam: hygienické opatrenia, Koronavírus, Pandémia, pandemický semafor
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa prechádza do zeleného režimu, v pobočkách vás vybavia v štandardných hodinách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poberáte dôchodok a žijete mimo Slovenska? Nezabudnite na povinnosť voči Sociálnej poisťovni

Poberatelia dôchodkov zo Sociálnej poisťovne žijúci v Českej republike túto povinnosť nemajú, Sociálna poisťovňa a Česká správa sociálneho zabezpečenia si údaje vymieňajú elektronicky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *