Home / SLOVENSKO / Zastavme neopodstatnené šialenstvo, stálo nás už takmer pol miliardy eur, vyzýva vládu Progresívne Slovensko (video)

Zastavme neopodstatnené šialenstvo, stálo nás už takmer pol miliardy eur, vyzýva vládu Progresívne Slovensko (video)

30.4.2021 (Webnoviny.sk) – Celoplošné testovanie nás už stálo takmer pol miliardy eur. V roku 2020 vyšlo štát celoplošné testovanie viac ako 72 mil. eur a za tzv. skríningové testovanie v roku 2021 zaplatil už viac ako 406 mil. eur.

Na tlačovej besede o tom informovala členka predsedníctva strany Progresívne Slovensko (PS) Lucia Plaváková s tým, že táto suma každým dňom narastá. Uviedla tiež, že nákup všetkých testov doteraz stál viac ako 287 mil. eur, tlač certifikátov stála viac ako pol milióna eur.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Predsedníčka PS Irena Bihariová podotkla, že za takmer pol miliardy eur mohlo mať Slovensko 10 špičkových nemocníc, mohli sme nakúpiť 31 mil. dávok vakcín od konzorcia Pfizer/BioNTech, alebo sme ich mohli použiť na zvýšenie počtu zdravotníkov v rezorte o 16-tisíc.

„Vláda musí naozaj okamžite zastaviť toto ekonomické, možno protiústavné a z epidemiologického hľadiska neopodstatnené šialenstvo,“ dodala.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Zastavme neopodstatnené šialenstvo, stálo nás už takmer pol miliardy eur, vyzýva vládu Progresívne Slovensko (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *