Home / šport / Hokej / Slovákov čakajú v Piešťanoch súboje proti Rakúšanom. Obmenený káder opustil aj tréner brankárov Lašák

Slovákov čakajú v Piešťanoch súboje proti Rakúšanom. Obmenený káder opustil aj tréner brankárov Lašák

29.4.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia vo štvrtok začala s ďalším blokom spoločnej prípravy na tohtoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa od 21. mája do 6. júna uskutočnia v lotyšskej Rige.

Slováci pod vedením trénera Craiga Ramsayho pokračujú v tréningoch v Piešťanoch, kde počas najbližšieho víkendu odohrajú dva prípravné súboje proti výberu Rakúska.

Pred štvrtkovým zrazom prešiel káder reprezentácie SR väčšou obmenou. Tím opustili Denis Godla, Martin Vitaloš, Miroslav Mucha, Miloš Bubela, Michal Chovan, Oliver Okuliar a Rastislav Gašpar.

Novými tvárami vo výbere sú Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Michal Krištof, Matúš Sukeľ, Matej Tomek, Július Hudáček, Pavol Regenda, Miloš Roman a Patrik Hrehorčák. V pondelok sa k tímu pripoja aj Martin Gernát a Mislav Rosandič.

Každý bude mať šancu ukázať sa

„Pred šampionátom nás čakajú ešte štyri stretnutia, takže každý dostane šancu ukázať sa. Musíme strieľať viac gólov, musíme sa častejšie pokúšať o streľbu. Pokračujeme tiež na zlepšovaní hry v obrannom aj strednom pasme. V prvom rade však musíme zlepšiť produktivitu,“ povedal tréner Ramsay.

Po dvoch dueloch proti Rakúšanom absolvujú Slováci generálku na svetový šampionát v Prahe – 6. a 7. júna si zmerajú sily s domácim výberom.

Lašák už nebude trénovať brankárov

Novinkou v tíme SR je aj skutočnosť, že trénerom brankárov už nie je Ján Lašák, na tomto poste ho nahradil Peter Kosa.

„Na týchto majstrovstvách sveta sa nezúčastním, mám na to dva dôvody. Jeden z nich je súkromný a druhý je ten, že som si určil priority. Výborný projekt VTB (výchova talentovaných brankárov) nemal kempy celú sezónu, tak som sa rozhodol v najbližších týždňoch pripraviť pre nich pár kempov. Verím, že do konca júna ich niekoľko stihneme. A nemôžem byť na dvoch miestach naraz. Tento projekt s mladíkmi je pre mňa najlepšia voľba,“ prezradil Ján Lašák na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

„Rešpektujeme jeho rozhodnutie. Je smutné ho tu nevidieť, ale prajem mu všetko dobré,“ komentoval Lašákov odchod od tímu hlavný tréner Ramsay.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákov čakajú v Piešťanoch súboje proti Rakúšanom. Obmenený káder opustil aj tréner brankárov Lašák © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *