Home / SLOVENSKO / Kollár nepodporí programové vyhlásenie vlády, nepoučiť sa z roku pandémie považuje za fatálnu chybu

Kollár nepodporí programové vyhlásenie vlády, nepoučiť sa z roku pandémie považuje za fatálnu chybu

29.4.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 29. apríla 10:55

Miroslav Kollár, nezaradený poslanec Národnej rady SR a člen strany Spolu – občianska demokracia (Spolu), nepodporí programové vyhlásenie novej vlády. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii strany Spolu.

Podľa bývalého poslanca strany Za ľudí a primátora mesta Hlohovec vláda do nového programového vyhlásenia nezahrnula riešenie problémov, ktoré odkryla pandémia koronavírusu.

Kollár uviedol, že nové programové vyhlásenie vlády nereflektuje na nedostatky v krízovom riadení štátu, zdravotníctve, školstve či sociálnej oblasti. Spolu s predsedom strany Jurajom Hipšom ho označili za „plagiát“, ktorý je kópiou programu vlády Igora Matoviča (OĽaNO). Nepoučiť sa z roku pandémie považuje za fatálnu chybu.

„Mám pocit, akoby vláda rezignovala a nepredpokladá, že bude vládnuť celé tri roky do konca volebného obdobia,“ povedal Kollár. Zároveň uviedol, že nerozumie, prečo vláda predložila svoj program NR SR ani nie 24 hodín predtým, ako o ňom majú rokovať výbory a následne parlament, keď sa v ňom nič nezmenilo. „Považujem to zo strany tejto vládnej garnitúry ako výraz absolútneho pohŕdania Národnou radou SR ako najvyšším zákonodarným orgánom tohto štátu,“ dodal.

Viac k témam: programové vyhlásenie vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár nepodporí programové vyhlásenie vlády, nepoučiť sa z roku pandémie považuje za fatálnu chybu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *