Home / SVET / Robíme to pre Poľsko a Poliakov, vyhlásila Európska komisia a aktivovala proti krajine článok 7

Robíme to pre Poľsko a Poliakov, vyhlásila Európska komisia a aktivovala proti krajine článok 7

VARŠAVA 20. decembra (WebNoviny.sk) – Európska komisia aktivovala článok 7 proti Poľsku. Tento krok môže viesť k sankciám proti krajine.

Komisia sa tak rozhodla v súvislosti s porušením základných demokratických zákonov Európskej únie, ktoré podľa nej súvisí s novými poľskými zákonmi týkajúcimi sa tamojšieho súdnictva. Ako píše agentúra PAP, je možné, že Poľsko stratí hlasovacie právo v rámci únie. Článok 7 doteraz neaktivovali proti žiadnej z krajín EÚ.

Odporúčame:
Poľsko môže prísť o hlasovacie práva v Európskej únii, môžu za to zákony o súdnictve

„Robíme to pre Poľsko a Poliakov,“ vyhlásil podpredseda Európskej komisie (EK) Frans Timmermans s tým, že občania majú právo mať nezávislé súdnictvo. Podľa neho je únia otvorená ďalším dialógom s Varšavou.

Poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro uviedol, že krajina bude aj napriek rozhodnutiu EÚ pokračovať v reformácii súdnictva.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Poľsko, reforma súdnictva
Zdroj: Webnoviny.sk – Robíme to pre Poľsko a Poliakov, vyhlásila Európska komisia a aktivovala proti krajine článok 7 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *