Home / SLOVENSKO / Pandemická komisia odporučila vláde predĺžiť núdzový stav na Slovensku o ďalších 30 dní

Pandemická komisia odporučila vláde predĺžiť núdzový stav na Slovensku o ďalších 30 dní

26.4.2021 (Webnoviny.sk) – Pandemická komisia schválila predĺženie núdzového stavu o ďalších 30 dní a odporučila vláde prijať v tejto veci kladné stanovisko. Komisia taktiež navrhla ukončiť pravidelné testovanie v školách a nahradiť ho intervenčným testovaním v školských zariadeniach okrem testovania v čiernych okresoch podľa COVID-automatu.

Viac o téme: Koronavírus

Ako ďalej informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, v školách v čiernych okresoch zostáva podľa platného COVID-automatu v prípade detí na prezenčnej výučbe pravidelné testovanie v doterajšom nastavení.

„Členovia komisie sa oboznámili s aktuálnou epidemiologickou situáciu, ako aj s možnosťou lokalizácie koronavírusu prostredníctvom spodných vôd, ktoré je aktuálne predmetom diskusie v rámci testovacej stratégie a informáciu zobrali na vedomie,“ uzavrela hovorkyňa.

Viac k témam: COVID automat, COVID-19, Koronavírus, núdzový stav
Zdroj: Webnoviny.sk – Pandemická komisia odporučila vláde predĺžiť núdzový stav na Slovensku o ďalších 30 dní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *