Home / SLOVENSKO / Milanovej ministerstvo podporilo v čase pandémie stovky neziskoviek, na ich pomoc vyčlenilo milióny eur (video)

Milanovej ministerstvo podporilo v čase pandémie stovky neziskoviek, na ich pomoc vyčlenilo milióny eur (video)

26.4.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 26. apríla, 12:15

Ministerstvo kultúry SR podporilo vyše 300 žiadateľov sumou viac ako 5,7 milióna eur. Uviedla to na tlačovom brífingu šéfka rezortu kultúry Natália Milanová (OĽaNO). Dodala, že v procese kontroly sú posledné žiadosti.

Splniť museli viacero podmienok

Milanová tak vyhodnotila finančnú pomoc pre neziskové organizácie v kultúrno-kreatívnom priemysle. Finančnú pomoc získali divadelníci, organizátori festivalov, prevádzkovatelia kultúrnych centier či hudobné zoskupenia.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Milanová objasnila, že hodnotenie vo výzve sa riadilo stanovenými parametrami. Doplnila, že bolo potrebné splniť napríklad podmienku dlhodobého pôsobenia v kultúrno-kreatívnom sektore, dokladovať činnosť z minulých rokov a tiež návrh činností do roku 2021.

Pre záujemcov bola dostupná kalkulačka

Riaditeľka Mestského divadla Trenčín Zuzana Mišáková na tlačovej konferencii poukázala na to, že pre záujemcov bola dostupná „kalkulačka“, do ktorej sa vypisovali údaje z daňových priznaní za roky 2019 a 2020. Výzva tak bola podľa nej postavená na reálnych číslach a nešlo o vyhodnocovanie komisie.

Mišáková zároveň podotkla, že pandémia odhalila zraniteľnosť nezriaďovanej kultúry. Konštatovala, že peniaze pre túto oblasť kultúry predstavujú nevyhnutný základ, na ktorom môže nezávislá kultúra stavať.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, finančná pomoc, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Milanovej ministerstvo podporilo v čase pandémie stovky neziskoviek, na ich pomoc vyčlenilo milióny eur (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *