Home / SLOVENSKO / Košický kraj otvoril druhé veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach

Košický kraj otvoril druhé veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach

25.4.2021 (Webnoviny.sk) – Košický samosprávny kraj otvoril v sobotu 24. apríla druhé krajské veľkokapacitné očkovacie centrum, a to v priestoroch športovej haly Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Po Košiciach je toto druhé veľkokapacitné očkovacie centrum v našom kraji, ďalšie pripravujeme ešte v Spišskej Novej Vsi. Denne tu chceme zaočkovať približne 1 500 ľudí, v prípade vyššieho záujmu o vakcíny sme pripravení kapacitu ešte navýšiť. Aktuálne tu očkujeme vakcínou od AstraZenecy, postupne však chceme očkovať všetkými registrovanými vakcínami. Zakúpili sme aj špeciálne mrazničky na uskladňovanie vakcín Pfizer,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Veľkokapacitné centrum

Vchod do veľkokapacitného očkovacieho centra je z Masarykovej ulice, vychádza sa opačným východom, na ulicu P. O. Hviezdoslava. jeho chod zabezpečuje približne 20 zdravotníkov a dobrovoľníkov, v prevádzke je od 9:00 do 16:00.

Viac o téme: Koronavírus

Zaočkovať sa môžu prísť tí, ktorým bol pridelený termín na očkovanie v potvrdzujúcej SMS správe. Na očkovanie nie je potrebné prísť s veľkým časovým predstihom.

Po očkovaní je potrebné prevziať si lekársku správu, ktorá je nevyhnutná aj ako potvrdenie pre zaočkovanie druhou dávkou vakcíny.

Možnosť registrácie

Ďalšie termíny očkovania v Michalovciach budú závisieť od záujmu ľudí. Kraj chce v tomto očkovacom centre očkovať aspoň jeden deň v týždni. Každý, kto má záujem o vakcínu, sa môže registrovať prostredníctvom čakárne Národného centra zdravotníckych informácií na korona.gov.sk.

Podľa aktuálnej národnej očkovacej stratégie sa môžu na očkovanie registrovať ľudia nad 40 rokov a osoby zo špeciálnych skupín obyvateľov, ako zdravotníci, policajti, ľudia pracujúci v zariadeniach sociálnych služieb či osoby s ťažkým zdravotným postihnutím.

Očkovacie vakcíny

Košická župa pokračuje aj v očkovaní vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach. V nedeľu 25. apríla sa tu bude očkovať vakcínou od Moderny, v pondelok 26. apríla opäť AstraZenecou.

V priebehu budúceho týždňa bude v prevádzke aj krajská mobilná očkovacia služba, ktorá bude pokračovať v očkovaní v zariadeniach sociálnych služieb.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Koronavírus, očkovanie, pandemické opatrenia, vakcína, veľkokapacitné očkovacie centrá
Zdroj: Webnoviny.sk – Košický kraj otvoril druhé veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *